Zodiac Chinezesc 2024 : Anul Dragonului de Lemn

Anul Nou Chinezesc începe pe 10 februarie 2024 și va fi Anul Dragonului. Dar nu orice dragon – Dragonul de Lemn! S-ar putea să fiți curios ce înseamnă acest lucru pentru viitorul dvs., așa că haideți să aruncăm o privire la Horoscopul chinezesc pentru 2024.

În astrologia chineză, există 12 animale care reprezintă ani diferiți, iar fiecare are un element – metal, lemn, apă, foc, pământ – care se schimbă de fiecare dată când animalul se întoarce după 12 ani. De exemplu, 2012 a fost anul Dragonului de Apă, iar 2036 va fi anul Dragonului de Foc.

Animalul și elementul anului tău de naștere îți afectează personalitatea și destinul, la fel ca în horoscopul occidental.

Deci, ce este special la Dragonul de Lemn?

Lemnul simbolizează viața și creativitatea, iar dragonul este un semn de succes, inteligență și onoare în cultura chineză.

Oamenii care sunt născuți în anul Dragonului de Lemn au multă pasiune și efort. Vor să facă diferența în lume și au idei și abilități uimitoare pentru a o face. Ei se străduiesc întotdeauna spre excelență și nu renunță niciodată la visele lor.

Anul Dragonului de Lemn este, de asemenea, un moment minunat pentru a începe ceva nou, care are valoare și potențial de durată. Ultima dată când am avut un an Dragon de lemn a fost acum 60 de ani, în 1964.

Anul Dragonului 2024 în astrologia chineză

Anul 2024 este un moment de mare potențial și creștere sub Dragonul de Lemn. Dragonul de Lemn este hrănit cu elementul Pământ, care îi conferă vitalitate și încredere. De asemenea, influențează toate aspectele vieții și aduce noroc tuturor.

Anul începe cu o atmosferă pozitivă în luna Iepurelui. Martie este o lună a optimismului și a așteptărilor pentru viitor. Acesta este momentul în care Dragonul de Lemn începe să-și arate puterea și să creeze oportunități de schimbare.

Anul 2024 este, de asemenea, o șansă de a avea un impact pozitiv asupra lumii. Cu toate acestea, există un lucru care poate împiedica acest obiectiv și acesta este aroganța. Dragonul de lemn, în ciuda faptului că este inteligent și creativ, poate fi, de asemenea, sensibil și încăpățânat. Este înțelept să fii umil și bun cu ceilalți uneori.

Cea mai dificilă perioadă din 2024 va fi luna câinilor. În octombrie, energia va scădea puțin. Acesta este un moment bun pentru a face o pauză și a vă reîncărca bateriile.

Care zodie chinezeasca este cea mai norocoasa în 2024?

Anul 2024 este Anul Dragonului de Lemn, un simbol al puterii, succesului și norocului în cultura chineză. Dar nu toate zodiile chinezești se vor bucura de aceleași beneficii în acest an. Există cinci zodii care au o legătură specială cu Dragonul și care vor avea oportunități, surprize și binecuvântări în 2024. Acestea sunt:

Porc:

Porcul este cel mai norocos zodiac din 2024, pentru că va beneficia de energia Dragonului care îi va stimula spiritul inovator și antreprenorial. Porcii vor găsi oportunități care se vor concretiza pe tot parcursul anului și vor putea culege roadele muncii și sincerității lor. Vor avea, de asemenea, o viață amoroasă romantică și transformatoare, care le va da vieții lor un nou sens

Maimuţă:

Maimuța este al doilea cel mai norocos zodiac din 2024, pentru că este cel mai compatibil cu Dragonul. Maimuțele au o carismă naturală care le va face să strălucească și să atragă mulți admiratori. Zeii Norocului își vor binecuvânta atât tărâmurile personale, cât și cele profesionale și orice își doresc s-ar putea îndeplini, pentru că Dragonul îi favorizează. Maimuțele trebuie să fie pregătite să accepte schimbarea, să depășească obstacolele, să planifice din timp și să economisească pentru oportunitățile viitoare de creștere.

Şobolan:

Șobolanul este al treilea cel mai norocos zodiac din 2024, deoarece are o aliniere bună cu stelele chinezești. Șobolanii au un talent natural pentru succes și perfecțiune. Ei își vor putea atinge obiectivele și ambițiile cu ușurință și încredere. De asemenea, vor avea o viață de familie armonioasă și stabilă, care le va aduce bucurie și pace.

Dragon:

  Acesta este al patrulea cel mai norocos zodiac din 2024, pentru că este propriul său an. Dragonii sunt cel mai bun și mai puternic semn din zodiacul chinezesc. Sunt lideri născuți, carismatici, încrezători și ambițioși. Vor avea multe șanse să strălucească și să-i impresioneze pe alții cu talentele și abilitățile lor. Cu toate acestea, trebuie să aibă grijă să nu jignească pe Tai Sui, zeul conducător al sistemului anului chinez, care le-ar putea aduce unele provocări și obstacole.

Şarpe:

Sarpele  este al cincilea cel mai norocos zodiac din 2024, deoarece este un prieten secret al Dragonului. Șerpii sunt înțelepți, eleganti, misterioși și fermecați. Vor avea un an lin și prosper care le va aduce multe oportunități de a-și îmbunătăți cariera, bogăția și sănătatea.

Sfaturi Feng Shui pentru Anul Dragonului de Lemn 2024

Feng Shuiul este o practică chineză care echilibrează energia dintr-un spațiu, cum ar fi o casă sau un birou, pentru a-l face pozitiv și armonios.

Vă puteți îmbunătăți norocul și bunăstarea în 2024 urmând aceste sfaturi Feng Shui:

 • Eliminați dezordinea din spațiul dvs. de locuit pentru a permite energiei pozitive să curgă.
 • Adăugați plante, mobilier din lemn sau decor verde pentru a aduce elementul Lemn, care are legătură cu 2024 și susține creșterea, creativitatea și noi oportunități.
 • Afișați simboluri Dragon, cum ar fi statui sau picturi, pentru a atrage noroc și avere.
 • Folosiți verde, galben și roșu în îmbrăcămintea, decorul sau accesoriile dvs. pentru a se potrivi cu culorile norocoase ale semnului Dragon în 2024.
 • Evitați să vă orientați către direcțiile de vest și sud-est, care sunt ghinioniste pentru semnul Dragon în 2024. Îndreptați-vă spre vest, nord-vest sau sud-vest pentru mai mult noroc.
 • Activați sectoarele de nord și sud-vest ale spațiului dvs. de locuit, care sunt de bun augur în 2024, adăugând plante, cristale sau alte decoruri.

Celebrități născute în Anul Dragonului

Anul Dragonului este asociat cu numeroși oameni cunoscuți și de succes care și-au lăsat impactul asupra lumii în diverse domenii.

Iată câteva vedete care s-au născut în Anul Dragonului:

 • Bruce Lee (1940) – artistul și actorul marțial legendar care a popularizat filmele de kung fu la Hollywood.
 • Salvador Dali (1904) – celebrul pictor suprarealist spaniol cunoscut pentru excentricitatea și lucrările sale imaginative.
 • Rihanna (1988) – cântăreața, compozitoarea și femeia de afaceri din Barbados care a vândut peste 250 de milioane de discuri în întreaga lume.
 • John Lennon (1940) – muzicianul și compozitorul englez care a ajuns la faimă ca membru al The Beatles, una dintre cele mai influente trupe din istorie.
 • Keanu Reeves (1964) – actorul canadian cunoscut pentru rolurile sale în filme precum The Matrix, Speed și John Wick.
 • Al Pacino (1940) – actorul și regizorul american considerat unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor.
 • Adele (1988) – cântăreața și compozitoarea britanică cunoscută pentru vocea ei puternică și baladele emoționante.
 • Nicholas Cage (1964) – actorul american cunoscut pentru rolurile sale din filme precum Leaving Las Vegas, National Treasure și Con Air.