Ce înseamnă Mercur retrograd?

Mercur retrograd este una dintre fazele cele mai notorii din astrologie. Aceasta poate instaura teroare în inima oricui care planifică un eveniment important, dacă acesta coincide cu perioada în care planeta comunicării este retrogradă. Această fază are tendința de a crea obstacole cosmice chiar și în activitățile cotidiene mai puțin semnificative.

Deși acest lucru poate fi frustrant și deranjant, aceste perioade retrograde regulate pot, de asemenea, să lucreze în favoarea ta dacă ai greșit într-un plan sau o intenție. Retrogradarea este, de asemenea, despre resetare, reorganizare, reevaluare și chiar relaxare, în funcție de circumstanțele problemei afectate de această mică planetă capricioasă.

De ce se întâmplă Mercur retrograd?

În primul rând, este important de menționat că Mercur nu se mișcă de fapt înapoi, ci este o iluzie optică cauzată de încetinirea planetei. Când atinge acest ritm mai lent, așa cum tinde să facă de trei sau patru ori pe an, toate aspectele legate de comunicare și conectare tind să meargă și ele mai încet sau să devină un pic ciudate. Mercur este planeta care guvernează comunicarea, deci domeniile specifice ale vieții tale care sunt vizate depind de semnul tău zodiacal.

Cine este afectat de Mercur retrograd?

În 2024, semnele cele mai afectate sunt Săgetătorul, Capricornul, Berbecul, Leul, Fecioara și, în final, din nou Săgetătorul. Dacă unul dintre acestea este semnul tău solar sau ascendent, vei simți efectul mai mult decât majoritatea oamenilor. Dacă ești Fecioară sau Gemeni, vei simți și tu mai mult impactul, deoarece Mercur este planeta ta guvernatoare. Cu toate acestea, toată lumea, indiferent de semn, va simți efectul într-o anumită măsură. Dacă te-ai născut într-o perioadă când Mercur era retrograd, este posibil să te simți mai confortabil cu haosul, deoarece este o stare mai naturală pentru tine decât atunci când Mercur se comportă normal.

Care sunt fazele de umbră ale lui Mercur?

Navigarea prin Mercur retrograd poate fi complicată, există o acumulare cosmică treptată înainte de începerea fazei retrograde și o fază de răcire care are loc imediat după aceea. Faza de preumbră te pregătește pentru zonele care ar putea fi vizate, iar faza de răcire îți oferă o șansă de a te adapta la orice problemă care ar fi putut apărea în timpul evenimentului retrograd principal. Aceste secvențe sunt fazele de umbră retrogradă. Consideră faza finală de umbră ca o perioadă de curățare și nu te grăbi să te desparți de Mercur retrograd și să-ți continui viața, pentru că nu s-a terminat până nu s-a terminat. Orice plan revizuit ar trebui pus în aplicare după ce faza de umbră a trecut cu bine, pentru a evita orice posibile derapaje.

Cand va fi urmatorul Mercur Retrograd din 2024?

Mercur retrograd: 1 aprilie – 25 aprilie 2024, în Berbec

A doua parte a fazei Mercur retrograd vine în aprilie, sub semnul Berbecului. Deși faza de preumbră începe pe 18 martie, pentru a te pregăti pentru posibilele complicații. Berbecul este semnul acțiunii.

Oriunde în viața ta vrei să fii primul care acționează, Mercur retrograd te poate face să te gândești de două ori. Această fază este legată de aspectul tău, numele și reputația ta. Cu Mercur retrograd în Berbec, acțiunile și cuvintele tale impulsive s-ar putea întoarce împotriva ta.

Este un moment bun pentru a-ți cere scuze dacă ai avut un conflict, mai ales dacă ești cunoscut pentru că nu cedezi niciodată sau pentru că nu lași pe alții să-și exprime părerea. S-ar putea să te împaci cu un adversar sau să reiei legătura cu cineva pe care l-ai considerat pierdut definitiv din viața ta. Dacă ești manager sau lucrezi într-o echipă, fii pregătit să recunoști greșelile în public și să le corectezi fără a te simți jenat. Ești sportiv? E posibil ca meciurile să fie anulate sau amânate, sau confuziile legate de programări să cauzeze întârzieri.

Dacă încalci regulile în mod regulat, fie în trafic sau în alte domenii ale vieții tale, în timpul retrogradării lui Mercur în Berbec s-ar putea să fii prins. Fanfaronada și aroganța, două dintre trăsăturile mai puțin atrăgătoare ale Berbecului, sunt mai susceptibile să te pună în dificultate acum decât să te ajute. Nu este momentul potrivit pentru o schimbare radicală de look, mai ales în ceea ce privește fața, capul și părul, deoarece s-ar putea să regreți sau să ai nevoie de corecții.

Această retrogradare sugerează să te întorci la un aspect mai natural, mai puțin machiat, pentru a-ți arăta frumusețea autentică și simplă. Partea bună a acestei faze retrograde este că încurajează mai multă răbdare și reflecție. Mai puțin “eu, eu, eu” și mai mult “tu, tu, tu”. Urgența este utilă în unele situații, dar nu în toate, iar această fază retrogradă se concentrează pe a vorbi cu și despre alții într-un mod respectuos și amabil.

Când Mercur revine la mișcarea sa normală, după faza de post-retrogradare din 13 mai, ai putea avea un nou look și un set nou de abilități sociale și de ascultare, inclusiv calm și empatie, pe care să le folosești.

Mercur retrograd: 5 – 28 august 2024, în Fecioară

Această fază a lui Mercur retrograd este puțin mai complexă, deoarece implică două semne zodiacale aproape în egală măsură. Faza de preumbră a acestei a treia perioade de retrogradare a lui Mercur începe în Leu pe 16 iulie, așa că ar trebui să consideri acest moment ca un semnal că lucrurile ar putea începe să se complice. Retrogradarea propriu-zisă are loc între 5 și 14 august în Fecioară, apoi între 15 și 28 august în Leu, când Mercur își schimbă direcția.

Deoarece Mercur guvernează Fecioara, s-ar putea să observi o intensificare a problemelor legate de sănătate, rutina de lucru, alimentație, animale de companie și perfecționism, doar câteva dintre temele cheie pentru acest semn analitic. Eforturile de echipă ar putea fi afectate de erori care necesită refacerea sarcinilor, iar comentariile tale bine intenționate ar putea fi interpretate ca critici, afectând moralul și încetinind productivitatea. Problemele legate de servicii – atât primirea, cât și prestarea acestora – ar putea, de asemenea, să întâmpine dificultăți. Manierele și politețea ar putea fi neglijate, dacă oamenii nu ajung la timp la întâlnirile pentru reparații la domiciliu sau dacă ratezi întâlniri cu furnizorii de servicii medicale.

Când Mercur revine la mișcarea sa normală, s-ar putea să realizezi că ești gata să îți ajustezi unele dintre obiceiurile sau modurile de gândire. Ai putea opta pentru o alimentație mai organică sau vegană, să te gândești să adopți în loc să cumperi animale de companie sau să alegi un stil de viață mai simplu și mai sănătos, în loc să urmezi ultimele tendințe.

Amintește-ți să fii punctual, dar, de asemenea, să fii înțelegător dacă alții au un motiv real pentru a întârzia, acesta ar putea fi un aspect al acestei reevaluări a vieții în timpul retrogradării. Străduiește-te să devii persoana pe care ți-ai dori să o fii, după ce ai învățat câteva lecții de viață valoroase în timp ce Mercur a fost retrograd. Acestea pot fi lecții mici, dar Mercur retrograd este adesea despre a aprecia ceea ce ai, înainte de a-l pierde.

Mercur retrograd în Leu

În Leu, Mercur retrograd poate aduce o reevaluare a relațiilor de dragoste și a planurilor de familie. Această fază te poate face să te gândești mai mult la propriile decizii, în loc să urmezi tendințele populare. Mercur retrograd te ajută să te gândești la motivele pentru care îți dorești atenție și te ajută să găsești modalități mai bune de a te face remarcat. S-ar putea să te întorci la comportamentele copilărești, ceea ce poate fi benefic dacă te ajută să fii mai creativ.

Cu toate acestea, comportamentul de divă poate fi privit negativ în această fază. Odată ce Mercur iese din retrograd, vei avea un set de valori revitalizate și o perspectivă mai inclusivă asupra vieții. Ai putea decide să îți întemeiezi o familie sau să realizezi că nu este ceea ce îți dorești cu adevărat. În loc să iei riscuri în dragoste, ai putea să te concentrezi pe lucrurile care contează cu adevărat. Creativitatea ta ar putea beneficia de concentrarea pe unul sau două domenii în care poți excela cu adevărat. Mercur avansează din nou în Leu pe 28 august, apoi în Fecioară, unde faza post-retrogradă se încheie pe 11 septembrie.

Mercur retrograd: 25 noiembrie – 15 decembrie 2024, în Săgetător

Această fază a lui Mercur retrograd te aduce la starea cosmică de la începutul anului, când Mercur a fost retrograd în același semn. Acesta este un moment de a corecta lucrurile, dacă nu au mers cum ai vrut în ultimele 12 luni. Dacă ai ignorat provocările pe care ți le-a adus Mercur retrograd înainte, acum este timpul să le faci față, deoarece Săgetătorul este semnul învățării, chiar și din greșeli. Călătoriile, studiile, problemele legale, credințele sau prejudecățile tale și prezența ta în mass-media ar putea fi afectate în această fază.

Fii atent și la semnele globale ale lui Mercur retrograd, care aduc în prim-plan aceste domenii. Libertatea de exprimare ar putea fi o problemă majoră, iar Mercur retrograd are un impact nu doar personal, ci și public. Problemele legate de diversitate și incluziune ar putea fi, de asemenea, subiecte de discuție care să schimbe mentalități. După faza retrogradă, urmează o fază de umbră, care începe pe 7 noiembrie și se încheie pe 2 ianuarie. La sfârșitul anului și în 2025, oferă-ți înțelepciunea de a înțelege ce a vrut să îți transmită cosmosul, prin Mercur retrograd, de la începutul anului 2024.