Nostradamus – cele mai importante predictii facute

În adâncurile trecutului, un personaj intrigant intră în scenă: Nostradamus, clarvăzătorul secolului al XVI-lea, un nume care a stârnit reverii și dezbateri de-a lungul veacurilor. În mijlocul Franței din 1503, Nostradamus își începea călătoria în lumea profeției. Inițial medic fără diplomă, el a devenit cunoscut pentru profețiile sale care au fost imortalizate în opusul său, „Centuries”, publicat în 1555.

Utilizând versurile catrenelor, Nostradamus a creat un mozaic enigmatic al viitorului, în care fiecare set de sute de catrene a fost numit sugestiv un secol. În timpul vieții sale, el a devenit o figură căutată, chiar fiind invitat la curtea reginei Ecaterina de’ Medici pentru a oferi perspective astrologice asupra copiilor săi.

Profețiile lui Nostradamus, elaborate într-un limbaj criptic, păstrează o aură misterioasă, adâncindu-se în evenimente precum moartea lui Henric al II-lea, Revoluția Franceză, ascensiunea lui Napoleon, sau chiar tragediile din 11 septembrie 2001. Cu toate acestea, un văl de incertitudine înconjoară interpretarea lor, iar unii susțin că natura vagă a profețiilor sale permite adaptarea lor la orice eveniment din istorie.

Astfel, ne aflăm în fața unei dileme intrigante: a fost Nostradamus un vizionar autentic, navigând prin tenebrele viitorului, sau doar un maestru al ambiguității, cuvintele sale servind ca oglindă pentru fiecare epocă în parte? Rămâne un mister care continuă să fascineze și să captiveze imaginația celor ce caută în adâncul trecutului.

14 Predictii Celebre Facute De Nostradamus

Moartea lui Henric al II-lea:

Predicție: „Leul tânăr îl va învinge pe cel bătrân, pe câmpul de luptă într-o singură bătălie; Îi va străpunge ochii printr-o cușcă de aur, Două răni făcute una, apoi va muri de o moarte crudă.”

Cronica Evenimentelor: În vara anului 1559, regele Henric al II-lea al Franței (cel bătrân) și contele de Montgomery (leul tânăr) s-au ciocnit pe câmpurile Franței. Lancea lui Montgomery a pătruns viziera regelui, iar două răni au adus o moarte cruntă, precum prezisese clarvăzătorul.

Marele Incendiu din Londra:

Predicție: „Sângele celor drepți va fi cerut de la Londra Arsă de foc în anul ’66 Vechea Doamnă va cădea de pe locul ei înalt Și mulți din aceeași sectă vor fi uciși.”

Cronica Evenimentelor: În anul ’66, un mic incendiu în brutăria lui Thomas Farriner a devenit flacără ce a mistuit Londra timp de trei zile. Expresia „sângele celor drepți” poate face referire la milioanele de șobolani purtători de purici, căzuți victimă ale focului.

Revoluția Franceză:

Predictie: „De la populația înrobită, cântece, cântece și cereri În timp ce prinți și domni sunt ținuți prizonieri în închisori. Aceștia vor fi în viitor de către idioți fără cap Vor fi primite ca rugăciuni divine.”

Cronica Evenimentelor: În 1789, revolta poporului francez a dus la prizonieratul aristocrației în Bastilia. Prinții și domnii au căzut sub guvernarea șarmantă a populației înrobită, într-o mișcare descrisă de Nostradamus ca fiind divină.

Napoleon:

Predictie: „PAU, NAY, LORON va fi mai mult de foc decât de sânge, Să înoate în laude, cel mare să fugă la confluență. El va refuza intrarea la Pius, Pe cei depravați și Durance îi va ține închiși.”

Cronica Evenimentelor: Orașele PAU, NAY, LORON indică cu subtilitate ascunderea numelui „Napoleon.” Prin referirea la „foc decât de sânge,” Nostradamus aludează la originile non-nobile ale lui Napoleon și la confruntarea acestuia cu papalitatea.

Louis Pasteur:

Predictie: „Lucrul pierdut este descoperit, ascuns timp de multe secole. Pasteur va fi celebrat aproape ca o figură dumnezeiască. Acesta este momentul în care luna își încheie marele ciclu, Dar prin alte zvonuri va fi dezonorat.”

Cronica Evenimentelor: Descoperirea lui Pasteur privind descompunerea microbiologică este evidentă. Profeția privind dezonorarea poate face referire la controversa din jurul relatării sale cu privire la prepararea vaccinului împotriva antraxului.

Hitler:

Predicție:
„Din adâncurile vestului Europei,
se va naște un copil tânăr din oameni săraci,
Cel care prin limba sa va seduce o mare trupă;
Faima lui va crește spre tărâmul din Est.”

Cronica Evenimentelor:
La 20 aprilie 1889, Hitler s-a născut în Europa de Vest, provenind dintr-o familie săracă. Ulterior, prin elocvența sa, a reușit să mobilizeze Germania, ceea ce a condus la alianța Axisului cu Japonia în Est. Interpretările sugerează că referirea la „Hister” poate fi o eroare de ortografie. Profeția continuă, anticipând conflictul cu forțele Aliate, reprezentate sub metafora „fiarelor feroce de foame.”

Charles De Gaulle:

Predictie:
„Hercule rege al Romei și al Annemark-ului,
De trei ori unul cu numele de familie de Gaulle va conduce,
Italia și pe cel al Sfântului Marcu să tremure,
Primul monarh, renumit mai presus de toți.”

Cronica Evenimentelor:
Charles de Gaulle, într-o succesiune de trei mandate, a condus Franța ca lider al Forțelor Franceze Libere, apoi ca prim-ministru și, în cele din urmă, ca prim președinte al celei de-a V-a Republici Franceze. Profeția amintește de tumultul provocat de el în Italia și face referire la renumele său, identificându-l drept primul monarh într-un mod simbolic.

Bomba Atomică:

Predictie:
„Lângă porți și în două orașe
Vor fi flageluri cum nu s-a mai văzut,
Foamete în interiorul ciumei, oameni stingheriți de oțel,
strigând către marele Dumnezeu nemuritor pentru ajutor.”

Cronica Evenimentelor:
În august 1945, două bombe atomice au fost aruncate asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki, provocând distrugeri și suferințe fără precedent. Referința la „oameni stingheriți de oțel” poate aluziona la consecințele traumatice ale radiațiilor, iar strigătele către „marele Dumnezeu nemuritor” subliniază dezastrele și neputința umană.

Asasinatele lui JFK și RFK:

Predictie:
„Marele om va fi doborât într-o zi de un trăsnet,
O faptă rea prevestită de purtătorul unei petiții.
Conform predicției, alta cade în timpul nopții.
Conflict la Reims, Londra și o ciumă în Toscana.”

Cronica Evenimentelor:
John F. Kennedy a fost asasinat la 22 noiembrie 1963, iar Bobby Kennedy la 5 iunie 1968, ambele evenimente reflectând profeția asupra „unui trăsnet” și a altui asasinat care are loc „în timpul nopții.” Referințele la „Conflict la Reims, Londra” pot aminti de repercusiunile globale și de doliul internațional provocat de aceste tragedii.

DEZMINȚIT: Explozia de pe Challenger

Predicție: „Din turma de oameni, nouă vor fi trimiși la plimbare, separați de judecată și de sfat: Soarta lor va fi pecetluită la plecare. Kappa, Thita, Lambda, morții alungați vor greși.”

Cronica Evenimentelor: La 28 ianuarie 1986, naveta spațială Challenger a suferit o explozie tragică la doar 73 de secunde după decolare, costându-le viața tuturor celor șapte astronauți la bord. Interpretările ulterioare au încercat să potrivească literele din Kappa, Thita și Lambda cu numele companiei producătoare de inele O defecte, Thiokol, într-un efort de a face profeția să se potrivească cu evenimentele. Totuși, evidența arată că doar șapte, nu nouă, au fost implicați în tragedie, contrazicând predicția.

DEZMINȚIT: Moartea prințesei Diana

Predictie: „Dumnezeu cel din urmă, dar mai întâi” porecla lui Nostradamus din anii ’90 O ia pe Zeița Lunii pentru ziua și mișcarea sa Un rătăcitor frenetic și martor al Legii lui Dumnezeu În trezirea marilor regiuni ale lumii la voința lui Dumnezeu”.

Cronica Evenimentelor: Pe 31 august 1997, Prințesa Diana și Dodi Al-Fayed au murit într-un accident de mașină în tunelul Pont de l’Alma din Paris. Cu toate acestea, interpretarea acestui quatrain este controversată, iar conexiunile făcute între zeița Lunii și Diana sunt speculații subiective. Porecla „văzător” și conexiunile cu evenimentul sunt criticate pentru absența de dovezi solide.

DEZMINȚIT: Moartea lui John F. Kennedy Jr.

Predictie: „Anul 1999 șapte luni Din cer va veni marele Rege al Terorii. Pentru a-l resuscita pe marele rege al mongolilor. Înainte și după ce Marte domnește cu noroc.”

Cronica Evenimentelor: La 16 iulie 1999, John F. Kennedy Jr., împreună cu soția sa și cu sora acesteia, au murit într-un accident aviatic. Profeția a fost folosită pentru a sugera o corelație între eveniment și cuvintele lui Nostradamus. Cu toate acestea, asocierea dintre quatrain și moartea lui Kennedy Jr. este considerată mai mult o coincidență, lipsind dovezi concrete care să sprijine interpretarea prevestitoare a versurilor.

11 septembrie 2001

Predicție:

„Foc cutremurător din centrul Pământului
va provoca cutremure în jurul Noului Oraș.
Două mari stânci se vor războiul pentru o lungă perioadă de timp,
Apoi Arethusa va înroși un nou râu.”

Ce s-a întâmplat: În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, cele două turnuri (două mari stânci) ale World Trade Center au fost atacate în New York City (New City).

A Prezis Nostardamus o Apocalipsa Zombi pentru 2021?

Nostradamus nu a prezis o apocalipsă zombi în 2021, dar catrenele sale vagi și ambigue au fost interpretate și înțelese greșit de-a lungul secolelor.

Această afirmație provine de la un site web numit nostradamus-2021.com, care susține că Nostradamus ar fi prezis evenimente apocaliptice pentru anul 2021, inclusiv o epidemie de zombi. Totuși, această interpretare nu este susținută de texte autentice ale lui Nostradamus și a fost dezmințită de Snopes.com, un site de verificare a faptelor.

Site-ul nostradamus-2021.com a prezentat un pasaj care nu se regăsește în niciuna dintre edițiile originale ale scrierilor lui Nostradamus și nici în vreo traducere sau interpretare credibilă. Pasajul în cauză conține referințe vagi și cuvinte ambigue care au fost preluate într-un mod distorsionat pentru a se potrivi cu o poveste despre o epidemie de zombi.

5 Lucruri pe care sigur nu le cunosti despre Nostradamus

Exmatriculat din Școala de Medicină

Nostradamus a fost înscris la Universitatea din Avignon și ulterior la Universitatea din Montpellier, dar a fost exmatriculat pentru că a practicat ca specialist înainte de a-și finaliza studiile de medicină. Dezbaterea privind întoarcerea sa ulterioară pentru a-și termina studiile rămâne fără dovezi concrete.

A scris carti la care nu te-ai fi asteptat: „Tratat de cosmetice și conserve”

Pe lângă profeții, Nostradamus a publicat și „Tratat de cosmetice și conserve”. Această carte conținea instrucțiuni despre diverse aspecte, inclusiv rețete pentru produse cosmetice și alimentare, precum și un afrodisiac „puternic”. Este o parte mai puțin cunoscută a lucrărilor sale.

Profeții bazate pe evenimente din trecut

Cercetătorii susțin că Nostradamus a utilizat o tehnică numită bibliomanție, selectând la întâmplare extrase din texte mai vechi și folosind calcule astrologice pentru a le proiecta în viitor. Predicțiile sale nu erau preziceri supranaturale, ci mai degrabă proiecții ale evenimentelor trecute în viitor.

Critici din partea contemporanilor

Desi a fost notabil în vremea sa, Nostradamus a fost criticat de astrologii contemporani pentru metodologia sa și pentru lipsa de competențe astrologice fundamentale. Criticii susțineau că el înțelegea puțin din adevărata astrologie și nu putea calcula mișcările cerurilor.

Folosirea profețiilor în propagandă

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, profețiile lui Nostradamus au fost folosite atât de naziști, cât și de Aliați în scopuri de propagandă. Magda Goebbels a interpretat greșit profețiile pentru a susține victoria Germaniei, iar Aliații au răspuns cu propria lor campanie de dezinformare.